Comedy

Jag har arbetar  som ståuppkomiker. Sedan 2013 gör jag det dock inte på heltid, kolla här för info.

Jag började så smått hösten 2000 med det och mellan 2002 och 2013 gjort det på heltid. Och jag älskar det.

Comedy, när det är som bäst, är en dialog med publiken (även om jag pratar mest) och något som sker här och nu.  Det betyder naturligtvis inte att allt är improviserat. Vi komiker vet ofta vad vi vill prata om med publiken innan vi ställer oss på scen. Och vi har förberett skämt, klassificerat dem i ämnen och så när vi förberett oss. Men på plats händer något som gör detta till något annat än en teaterföreställning med inrepat manus – publiken deltar själv.

Publiken skrattar, någon slår ut ett glas, någon sitter nära scenen och har en speciell slips eller har glömt att stänga gylfen. Och det kommenterar vi gärna från scen. Med glimten i ögat.

Min egen scenstil är ganska snäll. Publiken kan känna sig säker på att inte bli påhoppad. I min värld är publiken gäster och tas omhand därefter. Men jag gillar att snacka lite och är du full eller dum är det läge att ducka.

Favoritämnena är religion, dålig reklam, politisk satir, min funktionsnedsättning och nyheter men företag och föreningar som bokar mig brukar få några minuter specialskrivet material om just deras grej också. Jag pratar om allt möjligt på scen och det handlar oftast om att känna in vad som passar sig. Det är skillnad att uppträda som förband för death-metal-bandet “Tinnitus” och att vara rolig till kaffet, som avslutning på middagen.

Specialskrivet material

Jag specialskriver dessutom material till andra. Här kan man naturligtvis styra mer vad det är man vill ha.

Några exempel:

Andreas Rönnqvist skulle avsluta sina politiska uppdrag för Piratpartiet i April 2010 och gav mig uppdraget att skriva humor om det, som han kunde använda i sin blogg.

…men jag kan skriva på de flesta ämnen. “Gifta sig”, “Äktenskap”, “Att fylla 50″, “Grävskopor”. Kontakta mig så snackar vi om dina behov och priser och sånt.

För bokning – kontakta mig här

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS