Varning: Kristen post. När är det rätt tid?

2017 December 12
by mackan
Hebreisk punktskrift "Beresheit"

Hebreisk punktskrift "Beresheit" - "I Begynnelsen"

Jag står inför ett nytt skede i livet.

Jag ska, ånyo, bli student.

Jag ska i och för sig också fortsätta att arbeta som vanligt. Men jag sökte till Universitetet till våren och jag kom in. Jag ska läsa Biblisk Hebreiska.

För dem av er som känner mig sedan länge, är det här antagligen ingen stor överraskning. Jag har längtat i mer än ett decennium på att börja plugga Hebreiska. Faktum är att jag tog mina första, stapplande steg till självstudier, redan så tidigt som i mitten på nittiotalet. På ett sätt är det alltså inte så stort och dramatiskt.

På ett annat sätt känns det betydligt större och mer dramatiskt.

Jag har hittills så att säga väntat på rätt tillfälle.

Men det rätta tillfället kommer aldrig. Jag lät bli för att barnen var för små. Och senare för att jag förlorade synen. Och senare för att jag läste på Frälsningsarméns Officérsskola. Och senare för att jag inte hade tid, samtidigt som jag arbetade.

Well – det rätta tillfället kommer aldrig.

Det är, i stället, dags. Det är dags att fånga tillfället.

Och jag ska vara ärlig – samma berg som fanns där innan tornar fortfarande lika mörka upp sig framför mig. Barnen är fortfarande “små”. Jag är fortfarande blind. Jag jobbar fortfarande (lite mer än) heltid.

Det finns dessutom ett antal nya berg - alla böcker finns inte ens översatta till något tillgängligt format för mig. Jag måste dessutom, förutom Hebreiskan i sig, lära mig Hebreisk punktskrift. (Och, för att göra det lite krångligare, det finns flera olika sätt att skriva Hebreiska på punkt…). Dessutom måste jag och min lärare komma på ett sätt för henom att läsa vad jag skriver, då hen ju inte läser punktskrift.

Det är, med andra ord, omöjligt. Med mänskliga ögon är det här utsiktslöst.

Men det är min fasta övertygelse att Jesus lovat att vara med mig. Och att det är när jag går på den väg som Han utstakat som Han också kommer visa sin kraft. De som hört mig predika kanske förstår referensen att “ta upp pinnen och låta Gud stå för specialeffekterna”.

Det här är ett prov – att ta ett steg i tro.

Be gärna för mig.

Och tacka gärna för att ens den här möjligheten finns. Jag är otroligt tacksam. Även om jag bävar.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS