Bloggrunda igen

2009 November 25
by mackan

Ofta när jag inte uppdaterar här, är det för att jag helt enkelt diskuterar annorstädes i stället. Ibland är det dessutom så att man för flera intressanta diskussioner samtidigt, på olika ställen och man tänker att “det här borde jag egentligen blogga om”, men så blir det liksom inte av.

Eller så är det bara jag.

Här är dock några bra blogginlägg som jag inspirarats av under de senaste dagarna…

Bloggpolarinnan Karatemamman tipsar tjejer som vill pröva på kampsport om ett tjejläger i Stockholm. Det här är en sådan grej som jag skulle vilja skicka Syrran på. Och kanske Hanna, om hon skulle vara intresserad. I vilket fall som helst är det en sådan  grej som jag är lite avundsjuk på ;)

Karatemamman har nu så många grejer att gratulera för, att det börjar bli svårt att hålla ordning på, så jag säger ett samlingsgrattis. För guldcoachningen, för mama-galan, för dokumentärfilmen, för… ja, som sagt – det händer mycket där, så kolla in gläds och gratta!

En annan bloggpolarinna är Bitte Assarmo. Hon skriver ofta snärtigt och genomtänkt, även om jag inte alltid håller med henne. Hennes utsikt från Katolska Kyrkan är också ofta en krydda som berikar. I veckan skrev även hon en artikel om det horribla i att vart femte barn i Malmö lever under fattigdomsgränsen.

Bittes blogg har också hela veckan följt debaclet kring Jonas Gardells påstått indragna, senare bevisat icke-existerande, tillstånd att filma i Peterskyrkan. Är jag upprörd? Inte egentligen. Jag tycker mest att det är pinsamt för SVT och Gardell. Håller dock med Gardell att det är underligt att inte de kristna i debatten, oavsett meningsskiljaktigheter, inte kan önska varandra Guds välsignelse… Men det där är kanske för teologiskt för någon ;)

Gillar man inte teologiskt nörderi ska man inte läsa följande. Det är en C-uppsats från THS i Stockholm där författaren diskuterar Frälsningsarmén, dess ändring i ett antal lärofrågor och därefter kommer fram till att man borde se över de bekännelsedokument som man har. Rubriken är i sig själv provocerande (vilket jag gillar):Vore det möjligt för Jesus att bli frälsningssoldat i vår tid?
Uppsatsen är tio år gammal och det har hänt en del inom Frälsis sedan dess. Den lades dock upp i veckan på BlodOchEld.se – Frälsningsarméns community och jag valde att lägga lite tid på en webb-opponering på den. Om du är nördigt intresserad av teologi i allmänhet och kanske Frälsningsarméns teologi i synnerhet så tycker jag att du ska läsa, tänka och kommentera. Det är den väl värd (även om jag inte personligen håller med om slutsatserna…)

Författaren och bloggaren Monica har en “bokskrivardagbok”. Den är kul att läsa och alla förhoppningsfulla skrivbordslådeförfattare i Sverige borde läsa den. I veckan publicerade hon dessutom en “långnovell” som e-bok. Spring dit och läs!

Och slutligen – på tal om skrivande – ni har väl inte glömt bort veckans lilla skrivarutmaning? Skriv en dikt – vinn fina priser. Eller, ja, priser i alla fall.

2 Responses leave one →
 1. 2009 November 25

  Mackan, jag blir lite smickrad av att du kallar mig författare. Jag trodde man bara “fick kalla sig” författare när man gett ut minst en bok, eller nåt…

  Tack för länken!
  Inom ett halvår lär nog hela min bok läggas upp som ebok, om jag inte hittar något som vill ge ut den.

 2. 2009 December 3

  “Håller dock med Gardell att det är underligt att inte de kristna i debatten, oavsett meningsskiljaktigheter, inte kan önska varandra Guds välsignelse… Men det där är kanske för teologiskt för någon”

  Vad menar du med detta kryptiska påstående, Mackan? Luktar hyckleri lång väg från biskop Gardell som är mer trångsynt och fördömande än någon annan när religion diskuteras!

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS