Bara en liten påminnelse…

2009 September 21
by mackan

I oktober börjar det…

Är det någon som förberett sig speciellt och vill vara med från dag ett och kanske ge lite tips till övriga? Hur skulle du försöka överleva ett utbrott av zombiesjuka i din stad? Några speciella improviserade vapen? Några goda överlevnadstips? Taktiska förslag?

Skriv en kommentar här nedan så kommer någon från Pressen att höra av sig till er med lite intervjufrågor, inför oktober.

6 Responses leave one →
 1. 2009 September 21

  Ett utbrott av zombiesjuka – stort eller litet? Stort? Plundra den närmaste butiken på allt ätbart och förskansa mig i mitt hem. Ladda alla mobiler och batterier som jag har och nyttja nätet så länge det är uppe och tillgängligt för att lokalisera centrala motståndsrörelser och samlingspunkter.

  Under förutsättning att dessa zombies beter sig “normativt” (ie slöa, kan inte formulera planer, klättrar inte) så skulle jag bygga en förflyttningsplan härifrån ut mot Korsnäs genom att använda rep och röra mig över taken. Har en familj att skydda och ta hand om, så dessa kommer i första hand. Om djur är opåverkade av viruset, “skaffa” mig en hund eller fem som vaktar mig och familjen. Det bästa vapnet mot zombies är intelligens – så jag skulle hitta mig en större grupp överlevare, skaffa en båt och sedan hitta mig en lagom stor ö. Där kan man bo och fortleva, samtidigt som man kan raida in i civilisationen om det krävs. Börja odla mat, förbereda för vintern, osv. Samla böcker (kunskap är makt i en civilisation som förfaller).

 2. 2009 September 21

  Andreas – de zombies som hittills hittats (något dussin) har funnits i en övergiven fabrikslokal i Malmö, gamla hamnområdet.

  Det kan naturligtvis finnas fler… Malmö är både tätbefolkat och det finns ganska goda förbindelser ut i landet därifrån.

 3. 2009 September 26

  Hmm. här skulle jag vilja kunna komma med action-hjältescener om hur jag i stridsväst fylld med improviserade zombie-nedslöande vapen och en motorsåg befriar hela min stad, men det är mer rimligt att jag – i egenskap av kock får nöja med ett:

  “Och du vill ha din hjärna rare, medium, eller well done, mr. Zombie Sir?”

 4. 2009 September 26

  Jesper och Andreas – har vidarebefordrat tips om er till Kvällsbladet. Antagligen kommer ni bli kontaktade av en journalist därifrån…

 5. 2009 September 28

  Har det reda börjat? Kolla här! http://tjuvtittat.se/lappar/sjukdomssymptom-hangig-och-seg/

 6. 2009 September 30

  Erik – Yikes… Verkar farligt, det där. :)

  Jo, det verkar ha brutit ut. Faktiskt så kommer det lite info om det här, inom kort…

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS