Säsongsavslutning på MACK – rekord!

2009 September 2
by mackan

Vet inte hur många som har barn i rätt ålder för att se barnprogrammet “Rekordbyrån“, men lite så var stämningen igår på MACK:s säsongsavslutning på Ribersborgs kallbadhus. Det känns som det var många rekord som slogs igår kväll, och jag bara väntade på att Gillis skulle hoppa fram och ropa “Rekord!”

Till att börja med så var det 25 (!) komiker på scen. Inte samtidigt, alltså  – det rör sig trots allt om standup, utan efter varandra.

För att sätta det i perspektiv på något sätt kan man säga att MACK vanligtvis har kanske 6 komiker på scen under en kväll. På s k “rookie-klubbar”, där komikerna får testa några minuter nytt material var, kan det bli uppåt ett dussin komiker. På gamla beryktade Camarillo i Stockholm hade en gång Mackan Palm en klubb, som en mycket speciell kväll tog in 20 komiker. Jag vet, för jag körde som nummer 20 den kvällen.

På de stora festivalerna kan man ibland se lika många komiker, men då är de ofta utsrpidda på flera scener, flera dagar eller ett helt dygn eller något.

25 komiker är många.

Rekordkul, var det dock.

Jag brukar sällan se standup från publikhåll, men det fick jag möjlighet att göra igår och det var jättekul. Jag blev uppriktigt både glatt överaskad och imponerad av flera av komikerna som hållit på under tämligen kort tid. Att det var så många på scen gjorde att alla fick komprimera sitt material och tempot var väldigt högt under stora delar av kvällen. Det var bra! För kvällen blev också…

…rekordlång.

Nu var det en väldigt lyssnande, intresserad, vänligt inställd publik som hade kul, men min känsla var att om det hade hållt på två minuter längre hade folk börjat resa sig och gå. Trots kvalitén och stämningen. Dels var det rekordvarmt på Kallis, dels orkar man inte sitta och skratta hur länge som helst.

Jag skulle kunna skriva om några negativa rekord också – som en del rekordgammalt material som några av de mer rutinerade komikerna körde, rekordmycket under bältet, rekordmycket fördomar osv. Men det känns, trots att det är sant, inte som om jag ska göra det. För det skulle inte göra kvällen rättvisa. Sanningen är nämligen att det här var en fantastiskt rolig kväll.

Jag var så uppåt när jag gick hem så att det kändes i kroppen som om jag själv uppträtt. Jag hade svårt att somna och eftervärmen sitter i, fortfarande idag. Det här är det roligaste jag varit med om på flera år.

Kolla gärna in några andra som skriver om sina upplevelser av den här kvällen:

Nils Mohlin – med bilder
Martin Svensson

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS