Den RIKTIGT kristna bloggposten

2008 November 13
by mackan

Grät när jag läste detta. På riktigt.

Ni som vill förändra detta (ja, alla kristna – jag kollar på er. Det här är en “ödesfråga för Sverige”, till skillnad från mycket annat ni snackar om!) kan göra det. Lätt. 

Jag tänker inte säga att du ska sluta handla på Lidl. Jag tänker inte säga att du ska fira jul tillsammans med hemlösa. Jag tänker inte säga att du ska lägga någon timme i veckan på att tvätta kläder och koka soppa på ett härbärge.

Allt jag säger är:

Skicka SMS.
Till 72950.
Skriv GRYTA25 eller GRYTA50 (för 25, resp 50 pix)

Pengarna går till Frälsningsarméns julgryteinsamling. Bl a för just de människor som annars försöker överleva på soporna från Lidl. Det är en skam att det fortfarande, efter typ 120 år, är lika aktuellt.

Gör det nu. Du har råd. Låt mig slippa läsa fler sådana här grejer.

9 Responses leave one →
 1. 2008 November 13
  lholmq42 permalink

  Hur svårt skulle det vara för Lidl och andra handlare att dela ut den mat de ändå skulle slänga till de som verkligen behöver den och helt saknar pengar? Vad skulle de förlora? De här människorna kommer ändå inte in i butiken för att handla något, just för att de inte har råd.
  Kristendomen är inte min religion, men jag anser att frälsningsarmén gör ett fantastiskt jobb, och jag stödjer dem. Det är den ENDA religiösa organisation jag ger någon form av bidrag.

 2. 2008 November 13

  Så, skickat. Blev ruskigt illa berörd av den där artikeln.

 3. 2008 November 13

  Mycket bra initiativ att lägga upp det numret. Och jag håller helt med om allt du skriver. Såg artikeln igår och blev så illa berörd! Och jag har också sms:at in nu förstås!

 4. 2008 November 14

  Jag grät inte.
  Förbannad.
  Vill skicka en tegelsten genom rutan. Men det har man väl förhopppningsvis vuxit ifrån.

  Däremot bestämde jag mig för bojkott. Samt för att bidra med sms.

 5. 2008 November 15

  Mackan

  Det här visar att människans missunnsamhet ingalunda handlar om att andra runtomkring har det bättre; den är mycket mer ondsint än så; den handlar om att andra inte ens ska få det en tiondel så bra som en själv här i livet.

  Inte ens skräpet ska de få.

  Jag har vetat detta sedan högstadiet. En klasskamrat ville slänga en semla, och då frågade jag om jag inte kunde få den i stället. “Nej, jag ger inte bort min semla. jag slängr den hellre!” sade hon, och gjorde det framför ögonen på mig.

  Andra elever runt omkring skrattade åt henne.

  Lite komiskt, men oj så lärande det var.

 6. 2008 November 15
  Pipolakki permalink

  Går det bra att skriva GRYTA100 också?

  Tillvaron är dessvärre inte svart och/eller vit. Personalen som trodde att de gjorde något bra som förhindrade att livsmedel kastades på gatan har säkert lärt sig något.
  Kanske det går att ordna någon form av insamling via Frälsis eller annan organisation så att överskottet verkligen kan
  komma till användning.

 7. 2008 November 16

  Pipolakki – Enligt Frälsis insamlingsenhet är GRYTA100 på G, men fungerar inte ännu. Det går dock alldeles utmärkt att skänka till Frälsis 90-konto om man man vill ge större belopp.

  100-grytan är dock, som sagt, på G. (Egentligen startar inte Julgrytan officiellt förrän första advent, alltså två veckor fram. Alla pengar som kommer in via SMS går dock fram till den ordinarie grytinsamlingen…)

  Tack, alla ni som gett och ger. Gud välsigne er!

 8. 2008 November 17

  Biskopen predikade om detta idag.

 9. 2008 November 17

  Ytterligare en anledning att inte handla på Lidl.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS