Dagens FRA

2008 October 3
by mackan

Har ju snackat en del om FRA-lagen, både här på bloggen och på scen, på sistone. Nu gläds jag över att även trossamfunden i Sverige, genom Sveriges Kristna Råd och Sveriges Muslimska Råd uttrycker oro för hur själavårdsinformation hanteras.

Problemet är inte att avlyssnat material lagras (det ska nämligen förstöras, enligt “nya”(-ste) omskrivningen i lagen) utan att avlyssningen görs över huvud taget. Jippi! Två tunga instanser som faktiskt fattat var integritetskränkningen äger rum

Precis när jag skriver detta plingar min RSS-läsare till och Emma (Opassande) passar på att länka till en artikel med mer info om formuleringarna i skrivelsen. 

2 Responses leave one →
  1. 2008 October 4
    Erik Johannison permalink

    Exakt. Håller helt med. Folk verkar tycka att det inte gör något att tjänstemännen / politikerna på FRA respektive regeringen avlyssnar så länge de inte sparar sina anteckningar för länge. Det är ju helt absurt! Problemet är ju själva grejen att de lyssnar. Det är som att någon skulle sitta med och lyssna in på en bikt “Det är ingen fara, jag har inget anteckningsblock med mig ändå..”

  2. 2008 October 5

    Hmm. JAG har en lösning – vi sätter in en NY kontrollinstans, som liksom ser till att medborgarna är liksom SÄKRA på att deras information inte kan föras vidare…

    Undrar bara hur lätt det blir att rekrytera till FRA när folk får redan på att vi måste SKJUTA alla tjänstemän där, när de väl läst informationen.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS