“Det var ni som började” – det ska vara kul med aktivism

2008 June 22
by mackan

Det är som ledarsidan i SvD konstaterarModeraterna gör det bästa de kan för att förlora sina kärnväljare. Förvisso gick de till val på att kalla sig för “Nya Moderaterna”, men jag är osäker på att det var så här som deras väljare uppfattade det. Men jag kan tänka mig att Folkpartiet (ni vet, de som lite skämtsamt brukar kalla sig för “Liberalerna”) också brottas med samma… eh… imageproblem. FRA-lagen är helt enkelt inte poppis bland tänkande människor.

Så jag har en idé…

För den som vill veta vilka Quislingarna var som röstade igenom idiotin finns en lista här. För att få reda på deras kontaktuppgifter till jobbet så kolla in Riksdagens hemsida. Skriv en rad till dem som representerar det parti du röstade på i senaste riksdagsvalet och förklara varför du inte tänker göra det igen. Och var lite konstruktiv. Kanske rent av lite rolig. Det kan inte vara kul att gå omkring med skammen.

Var saklig och fundera över om du egentligen vill använda epitet som Quislingar, Ryggradslösa kappvändare (Federley…), Övervakningskramare eller liknande. Få dem inte att känna sig som martyrer som “stod upp för vad som var rätt, trots att pöbeln rasade”.

Nej – min plan är följande – skicka dem något riktigt fånigt, med ett litet kort “Jag vet att detta är fånigt, men det var ni som började.” Försök få med “FRA-lagen” någonstans på kortet också så att de hajar vad det handlar om. Skicka tokroliga prylar. Sprid lite glädje bland dessa sorgliga figurer, vettja! Få dem att gå till jobbet och förvänta sig badankor, pruttkuddar, gigantiska solglasögon, chokladpittar… ni hajar, tills de hajar vilken dålig idé det här var.

Och sist men inte minst – fortsätt att rösta med fötterna. Gå exempelvis med i Piratpartiet i stället – ett fåfrågeparti som har den personliga integriteten på agendan. På riktigt alltså, inte Lightversionen från Centerpartiet (“Avlyssning är Integritet”). Gratis är det också. Och du gör det direkt på deras hemsida.

2 Responses leave one →
 1. 2008 June 23

  Funderar på det här med att skicka grejer till riksdagsmän… Du och Daniel Astgård (var det väl) satte ju ihop fina “humanistkit” för något år sedan. Skulle inte dessa snabbt kunna bli FRA-kit? Med öronproppar och ögonbindel är de ju RECIS sådana kit som FRA-folket kan vilja ha så att man liksom INTE råkar läsa eller se något man lovat att inte se eller höra. :-)

  Även jag har förresten gått med i piratpartiet. De har väldigt snygga profilkläder. Bara en sådan sak! :-)

  Jihad, Jihad!

  /J

 2. 2008 July 1

  Jespers idé ska ha stor cred.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS