Jag har bloggosfärens nördigaste läsare?!?!

2008 April 28
by mackan

Är helt överlycklig! Kollar in Google Analytics som glatt hävdar att det inlägg som lästs av flest läsare, någonsin, på min blogg är “Linux och användare“. Det är fantastiskt kul! Här trodde jag att jag hade en blogg om skrivande och humor i förekommande fall, och så visar det sig att ni är smygnördar, hela gänget.

Sådant värmer mitt hjärta.

Ni som faktiskt är precis så kreativa som jag trodde att ni var kan ju kolla in “Ur mörkret remixed” som är en tävling som avslutas i veckan. Ni kan fortfarande vinna sjukt coola priser där. Och som vanligt när jag har tävling så slänger jag gärna bort lite tröstpriser eller intressanta bonusar om jag får några speciellt coola bidrag.

Nu ska jag tillbaka till teologinördandet. Några av er vet att jag håller på att skriva uppsats. Om teologin i Q-materialet. Veckans upptäckt, so far:


Ett Matteusevangelium utan Q (bilagan “M-Q”) har förlorat mycket (men inte allt) av detta “allmänna” evangelium. I stället kvarstår textavsnitt som Matt 7:6. I det stora liknelsetalet i Matt 13 talas det fortfarande mycket om frälsning, men utan just liknelsen om senapskornet som blir ett stort träd som himmelens fåglar bygger bo i (som är Q-material), förefaller talet bara att rikta sig till de (judiska) församlade. Det förefaller som om huvuddelen av de ställen som poängterar att evangeliet hör till alla folk faktiskt är Q-material.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS