Veckans meme – 7 sanningar

2008 January 15
by mackan

Blev bloggutmanad av Kotten med följande lilla grej. Eller "meme" som sådant här kallas. (En "meme" (som utalas "mim", typ) är en tanke som förökar sig. Idén fanns före Internet, men det har blivit väldigt vanligt att låta sådana här grejer föröka sig via Internet, sedan bloggningen blev stor.)

Hela grejen är ganska enkel:

Quote:
…vilket är ett kul sätt att få veta mer om alla sina bloggvänner. Utmaningen går ut på att jag ska berätta sju sanningar om mig själv. Reglerna är enkla och låter så här:

Länka till den som utmanat dig. Berätta sju sanningar om dig själv. Utmana sju bloggare i slutet av ditt inlägg. Lämna ett meddelande till den du utmanat. Och här kommer mina sju sanningar…

Så, okej, here goes.

1) Jag har spelat fiol som barn, och sörjer att jag inte kommer ihåg hur man gör längre. Fiol är ett fantastiskt vackert instrument. Jag skulle väldigt, väldigt gärna vilja kunna uttrycka mina känslor genom det. Jag fattade det inte som barn, men jag skulle vilja göra det idag. Ah, well.

2) Jag har varit buddhist. Zen-buddhist. Det innebar att jag var "religiös", utan att ha det minsta tro på någon gud. Jag försökte meditera men ibland skrämde det mig.

Jag blev kristen på kvällen den 4 juni 1989. Sedan tog det några år för mig att bli frälsningssoldat (något jag blev 6 juni 1993).

3) Veterantelefoninörd… Jag har en väldigt modest samling själv, men jag är stolt ägare av en väggtelefon från 1897 som är den första svenska serietillverkade telefonen. Ett par snygga bordsapparater från 30-talet. En portabel fälttelefon från 40-talet. Med headset komplett med strut i bakelit och vibratorsignal som sättes fast på armen med en rem.

4) Vinterbadare Började vinterbada tillsammans med studiepolaren Pelle, hösten 04. Vi brukade kallbada en gång i veckan och diskutera teologi och hade det gemensamma mottot "In Sauna Veritas" (I Bastun – Sanningen).

Vi blev polare efter att första gången vi sågs ha blivit otroligt osams (om predestinationsläran. Och om du inte vet vad det handlar om gör det inget. Det är en teologisk idé). Det gick så långt att vi skildes som ovänner. Båda gick hem till sina fruar och ondgjorde sig över den andre. Och på kvällen ångrade sig båda och kände att man varit otroligt omogen. När vi sågs dagen därpå kunde vi inte fort nog be den andre om ursäkt. Vi har sedan inte varit jätteöverens om något, tror jag, men vi älskar varandra som bröder.

5) Fikar gärna. Helst latte och macka. Hellre än fikabröd. Och allra helst rättvisemärkt. Favorithaket i Malmö heter Barista.

6) Läser mycket. Köper mycket pocketböckernär jag är ute och reser. Och det är ofta. Läser gärna, till skillnad från Kotten som jag fick detta ifrån sci-fi. Inte all sci-fi, men gärna Isaac Asimov (mannen bakom bl a "I, Robot"), Bruce Sterling och William Gibson. Spionromaner är utan konkurrens det jag läst mest, men annars samsas Stephen King, John Ajvide Lindqvist och Frank Peretti med Fröding, Tage Danielsson och Liza Marklund. Har hela Harry Potter-serien. Och har en faibless för Nalle Puh, men det har jag nog bara erkänt för mina allra närmaste tidigare.

Favoritmuggen som bara inte FÅR gå sönder har ett Nalle Puh-motiv. "Pooh could see the whole world spread out, until it met the sky."

7) Det finns ingen annan TV-serie som är lika bra som Buffy the Vampire Slayer. Jag önskar mig alla säsongerna på DVD (har säsong 7, den sista). Identifierar mig starkt med främst Xander, speciellt sent i serien, men Giles har sjukt höga poäng i min bok också.

Just nu går spinoff-showen "Angel" på någon av kabelkanalerna, men den är inte alls lika bra. Framför allt är det dialogen som är mycket bättre i originalserien.

-

Okej, det var väl det…. Så blev det lite skrivet av mig också. Och så hoppas jag naturligtvis att dem jag utmanar ska skriva något, de också. Detta är ju ändå skrivbloggen.

De jag utmanar är Daniel, på Tro och Tänk., Mats Andersson, Ståuppkomiker, Jonna från Jonnas detaljer (som är en av de roligaste bloggarna jag läser. Gillar du Seinfeld gillar du antagligen Jonna också), sonen Isac, Rofflan, Glorianna och… Hmmm… Monica får det bli.

2 Responses leave one →
  1. 2008 January 15

    Nu har jag svarat! Tack för utmaningen.

    http://www.mats-andersson.se/index.asp?page=blogg&bloggID=239

  2. 2008 January 20

    Intressant läsning, särskilt som du delar favvoserie med en klasskompis (karlemo.se). Barista serverar förresten också Uppsalas bästa kaffe… i Uppsala dårå.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS